Aquatherapie

 

Door mijn samenwerking met diverse stallen en revalidatiecentra, heb ik zowel de aquatrainer als de aquawalker tot mijn beschikking om met paarden te trainen of te revalideren.

 

De aquatrainer is geschikt voor zowel revalidatie als training. Het is zeer gecontroleerd en het paard kan niet snel een misstap maken of compenseren. De aquatrainer is een bak die gevuld kan worden met water met daarin een loopband. Het staptempo, hoogte van het water en de duur van de training wordt per paard aangepast.

De aquatrainer wordt veel toegepast bij revalidatie van oa pees- of rugblessures, bevorderen van bespiering in de bovenlijn en interval staptraining.

Ik werk nauw samen met Leen Soldaat van Idots . Wanneer iemand een Idots aquatrainer koopt, krijgt hij als extra service de begeleiding van een aquatrainer specialist. Dit houdt in dat ik in de opstart fase, wanneer de aquatrainer geleverd is, langs kom voor uitleg en praktische begeleiding.

130614-_V044392-nieuw

De aquawalker is vooral geschikt voor training. Dit is een stapmolen die gevuld kan worden met water. Meerdere paarden kunnen hierin tegelijk getraind worden, zowel in stap als in draf.

De aquawalker wordt veel toegepast bij conditie- en spieropbouw, mobilisatie van de wervelkolom en koelen van de benen.